pátek 30. ledna 2015

Filmová doporučení - Když jsem nemocná...

Když jsem nemocná...
...tak je ze všeho nejlepší se zachumlat do peřiny, upíjím horký čaj s citrónem a medem a u toho si buď čtu, nebo koukám na filmy, kterou jsou vhodné, když už nemáte sílu se soustředit na děj a problém vám dělá i udržet pozornost. 
K tomu se ale váže jeden dost velký problém - za chvíli už netuším, na co se koukat a stahovat. Mám pocit, že už jsem všechno viděla a nemůžu dojít na další filmy, které by mě na další dvě hoďky zabavily. Proto tu pro vás mám pár typů, abyste se mohli vyhnout stejnému problému.




Komedie

Moje superbejvalka 

Rozpad vztahu nebývá lehký ani pro jednu ze znesvářených stran, ale v některých případech může být přímo nebezpečný. 
Příjemná komedie, která je na pohraní fantasy a romantiky. Nevyhneme se vztahu a rozchodu, ale ani lítajícím žralokům. Film je příjemné překvapení pro nenáročné diváky, kteří se chtějí jen zasmát, ale nečekají od toho něco víc. Škoda jen trochu odfláknutého konce, který je ale vynahrazen spoustou zábavy a vtipných hlášek. 



Forrest Gump

Když se dostaneš do problémů, utíkej. Forrest proutíká školou, jako hráč amerického fotbalu i univerzitou, potom peklem vietnamské války a zoufalstvím nad matčinou smrtí. 
Forresta jsme viděli snad každý a tento film nikdy neomrzí. Teda aspoň já bych se na něj mohla koukat pořád dokola. Není to jen ledajaká komedie, ale je v tom i něco víc. Plno věcí, nad kterými můžete přemýšlet a bavit se u toho. 

pondělí 26. ledna 2015

Recenze - Nevítaní

Gen zabiják


Název: Nevítaní

Autor: Sophie Jordanová

Nakladatelství: Cooboo

Rok vydání: 2014

Vazba: Hardback

Počet stran: 316

Série: Nevítaní

Díl: 1.


pátek 23. ledna 2015

Spoilery ve školách!

Ahoj,
nikdo z nás nejspíš není nadšený, když narazí na spoiler neupozorněn. Spíše naopak, dokáže to člověka pořádně naštvat, ale stejně na ně narážíme všude - na facebooku, instagramu, v recenzích nebo ve škole. 
Pomalu už se bojím otevřít stránky internetu, aby mi omylem nebyla dopředu vyzrazena zápletka. Ale někde se tomu nejde vyhnout a to je ve škole. Učení o spisovatelích a jejích dílech je nutností a pro mně nepříjemností. 




Pro tento článek mně inspirovala dnešní událost ve škole. Hodina češtiny jako každý jiná. Zrovna jsme začali probírat ruské spisovatele, které mám ráda, takže jsem zbystřila. Byly jimi  L. N.Tolstoj a F. M. Dostojevskij a jejich asi nejslavnější díly Anna Karenina a Zločin a trest. 

pondělí 19. ledna 2015

Recenze - Spáleniště: Zkouška

Závod s časem pokračuje


Název: Spáleniště: Zkouška

Autor: James Dashner

Nakladatelství: Yoli

Rok vydání: 2014

Vazba: Paperback

Počet stran: 340

Série: The Maze Runner

Díl: 2


sobota 17. ledna 2015

Kniha Kouzel Tag


Ahoj,
po delší době se zase hlásím. Mám to teď složitější se školou, protože se snažím opravit si všechny známky na pololetí, takže se opravdu snažím. Ještě příští týden a bude klid, konečně. Poté se budu moct zase plně věnovat Vám a blogu, což bude bezva. Pravidelné blogování mi chybí. Ale teď k tagu, který vymyslela Deny a podle mě je úžasný a originální. Určitě se zapojte také! 
***

1. Kouzlo, jež Vás přenese do děje jakékoliv knihy, přesně do chvíle, kterou si vyberete. 
Kam se necháte přenést, do jaké chvíle a proč?

Hned na úvod tak těžká otázka! Mám milion nápadů, kam bych hned vyrazila, ale nejvíc bych si přála nejspíš navštívit Bradavice a kdy? V zimě o Vánocích! Musí to být kouzelné a to doslova. 

2. Kouzlo Vám umožní vytáhnout libovolnou postavu z knihy a přivést ji do reálného světa.
Koho vytáhnete a proč? Co s ní uděláte v reálném světě?

Velice zajímavé by bylo setkání s Rose z Vampýrské akademie. Den strávený s ní by byl nejspíš ten nejzábavnější, co jsem zažila. 

neděle 11. ledna 2015

RC - Diamanty jsou věčné

Zásnuby


Název: Zásnuby

Autor: J. C. Sullivanová

Nakladatelství:  Host

Rok vydání: 2014

Vazba: hardback

Počet stran: 503

Série: -

Díl: -


sobota 10. ledna 2015

TOP knihy roku 2014

Ahoj,
rok 2014 je sice za námi už pár dní, ale já se až teď dostala k tomu napsat hodnocení knih za celý uplynulý rok, a že je z čeho vybírat. Přečetla jsem nespočet knih, které se mi líbily, které mě rozesmály, nebo rozplakaly a je nesmírně těžké vybrat jen těch pár, které zde uvidíte. Přesto se pokusím vybrat ty, které mě nejvíc zasáhly a dostaly se nejblíž mému srdci. Doufám, že aspoň s některými výběry budete souhlasit. 




***

Nejlepší kniha

Vypravěčka - Jodi Picoultová

Vypravěčka v sobě skrývá víc, než se může na první pohled zdát. Už po přečtení anotace vám bude jasné, že to bude silný příběh, ale to, co dostanete bude jednoduše síla. Válka už je sama o sobě hrozné téma, a když si uvědomíte, jaké všechny ohavnosti se tam děly, je vám z toho špatně.
Ale právě tyto knihy mi vždy pomůžou otevřít oči, když zapomenu, jaký svět byl dřív a teď. Máme všechno a oni neměli nic. Kde je spravedlnost?



Nejhorší kniha

Syn pekel: Vlčí krev - Michaela Burdová

Michaela Burdová je ostřílená spisovatelka, takže nemůžu pochopit, jak mohla napsat tuto sérii, kterou už v životě nechci číst. Nápad by mohl být i celkem dobrý, ale to zpracování - hrůza. Samé klišé, dlouhé popisy a nezáživné akce. Překousat se celou knihu bylo na dlouho a poté jsem byla ráda, že už to mám za sebou. Možná by se mohla líbit mnoha mladší čtenářům, ale pro mě otřesný zážitek.   


čtvrtek 8. ledna 2015

The Ultimate Book Tag


Ahoj, 
po delší době se hlásím s dalším tagem, který sice není nikterak originální, ale mě se do tohoto počasí náramně líbí a otázky jsou taky zajímavé. Doufám, že se vám bude líbit stejně jako mně a budu ráda, pokud si jej taky uděláte. (odkaz na váš článek mi můžete hodit do komentáře). Užijte si odpovědi a zase příště :)

  • Bývá ti špatně při čtení v autě?
Mě bývá v autě špatně i bez knihy, natož s ní. 

  • Který autor má podle tebe jedinečný styl psaní a proč?
Svým způsobem všichni. Každý má něco, co ostatní nemají a čím se jeho knihy liší od těch ostatních. 

  • Harry Potter nebo Stmívání? Třemi body obhaj svůj výběr…
Za mě rozhodně HP. Je to série, na které jsme vyrůstala a dodnes si pamatuji fronty na nové díly v knihkupectví. Příběh o chlapci, který přežil, v sobě skrývá mnoha tajemství a kouzel. Není to jen příběh o boji dobra proti zlu, ale o přátelství, lásce a rodině. Je to emotivní a každý si v tom najde to své. Harry navždy zůstane moji nejoblíbenější sérií. 

pondělí 5. ledna 2015

RC - Kukuřičný město


Kukuřičný město


Název: Kukuřičný město: Zápisky z konce světa

Autor: Andrew Smith

Nakladatelství: Host

Rok vydání: 2014

Vazba: e-kniha

Počet stran: 350

Série: -

Díl: -


neděle 4. ledna 2015

Knižní výzva na rok 2015


Rok se s rokem sešel a máme tu další knižní výzvu, kterou pořádá blogerka Ells. Na letošek si vybírám o něco menší počet, protože škola je o něco těžší, chci se věnovat kamarádům a častěji chodit ven. Nechci žít jen knihami, ale to mi nebrání si zvolit 110 knih a doufat, že to stihnu přečíst. 

sobota 3. ledna 2015

Shrnutí roku 2014 | Všem moc děkuji ♥

Rok 2014 je opět za námi. Je k neuvěření, jak ten čas rychle utíká. Jako by to byla včera, kdy jsem si zakládala blog a ono je to už téměř tři čtvrtě roku. Ale berme to pozitivně. Je tu Nový rok, který nám dává nesmírné možnosti. Nové volby a nové články. Jako každý rok uděláme pár přešlapů, z kterých se následně poučíme, ale tak to má být. Tak si společně pojďme připomenout, jaký byl vlastně rok pro Knihy v srdcích. A nejprve hezky v číslech.

Blog byl založen v květnu, kdy od 18. května začal naplno jet. Pokud si dobře pamatuji, bylo to ještě pod jinou adresou a jménem, ale už si přesně nevybavím celé změní. Taky Vám neřeknu, kdy jsem zavedla adresu knihy-v-srdcich.blogspot.cz protože moje paměť je opravdu mizerná a občas se za to stydím. Ale můžu upřímně říct, že se současnou adresou jsem spokojená a v dlouhodobém hledisku ji měnit nehodlám. Jsem tady ráda a doufám, že to tak zůstane navždy.