neděle 25. října 2015

Recenze - Jak funguje Google

Jak funguje Google


Název: Jak funguje Google

Autor: Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg

Nakladatelství: Jota

Rok vydání: 2015

Vazba: vázaná s přebalem

Počet stran: 320

Série: -

Díl: -






Anotace
Jak funguje Gogole je zábavná a strhující kniha plná lekcí, které se autoři naučili při budování firmy. Vysvětlují, jak technologie přesunula rovnováhu sil od firem ke spotřebitelům a že jediným způsobem, jak v tomto neustále se měnícím prostředí uspět, je vytvářet vysoce kvalitní produkty a přitáhnout nový typ mnohostranných zaměstnanců, kterým přezdívají „chytří kreativci“. Na tématech jako firemní kultura, strategie, talent, rozhodovací proces, komunikace, inovace či řešení problémů autoři ilustrují manažerská pravidla bezpočtem anekdot a historek zevnitř Gogolu, z nich mnohé se na veřejnost dostávají vůbec poprvé.

***

Koho by nelákalo se podívat pod pokličku slavné firmy Google, která je známa všude na světě? Nejen podnikatelé, ale i obyčejní lidí jako jsem já, kteří byznysu vůbec nerozumí, dokážou po přečtení této knihy rozjet firmu, která by doufejme mohla i fungovat.

Eric Schmidt a Jonathan Rosenberg napsali knihu, která má ukázat světu, jak funguje a vlastně vznikl vyhledávač Google, bez něhož by se v dnešní době neobešlo mnoho lidí. A není to jen encyklopedie, která by byla jen plná faktů a definicí. Najdete zde toho mnohem víc, než se na první pohled může zdát.

V prvních okamžicích se mi do knihy vůbec nechtělo a dlouho jsem se odhodlávala otevřít první stránku. Ne proto, že by mě téma nezajímalo, ale spíš jsem se děsila představy hromady odborných termínů a složitých vět. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že se dokážu u čtení smát. Čtivý styl je jedna z mnoha kladů knihy.

Autoři se na stránkách knihy věnují firmě a všem jejím oddělením, na které si jen vzpomene a i na mnoha dalším. Přinášejí své vlastní zkušenosti, typy a rady, které můžeme použít v případě, že se sami rozhodneme sami založit firmu a budeme se chtít prosadit na trhu. Popisují vlastní začátky, úspěchy, ale i pády jejich projektů, které jim nejednou zavařily, a o to víc kniha působí realisticky.

Protože se kniha jmenuje Jak funguje Googlu, představovala jsem si, že jako čtenáři dostaneme víc informací z vnitřního prostředí této konkrétní firmy. Místo toho by se kniha mohla klidně jmenovat příručka pro podnikatele, nebo něco obdobného. Je tu mnoho rad pro začátečníky, i zkušené podnikatele, kteří už firmu mají, ale chtějí ji ještě vyzdvihnout a prosadit. Přesto však můžu knihu jen doporučit. Určitě to není žádná ztráta času a dozvíte se mnoho skvělých a zajímavých faktů, které se do života určitě hodit budou.



9/10
Recenze je psána pro knihkupectví Knihcentrum. Mockrát děkuji za recenzní výtisk
Knihu si můžete pořídit ZDE.

7 komentářů:

  1. Ami: Nejsem nijak zatížená na techniku a knihy s technickou tématikou nečtu, ale tohle vypadá vážně zajímavě. Přece jenom bychom se zase něco dozvěděli. Kniha by se rozhodně dala použít jako vánoční dáreček!
    Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ell: No, já zatím rozjíždět firmu neplánuju, takže kniha asi nebude nic pro mě. Pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat
  3. Nápad na knihu nie zlý, ale zrejme by ma nebavila, takéto čítanie veru nie je pre mňa :D

    OdpovědětVymazat
  4. Asi pořídím své drahé polovičce k Vánocům a pak do ní nakouknu ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu, kterou bych si asi sama o sobě nepřečetla, tím ale nemyslím, že je nezajímavá.
    Vítej zpět :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hm, námět je vskutku zajímavý, ne, že ne, ale pro mě jako pro absolutně anti technického člověka, celkem málo říkající.

    OdpovědětVymazat
  7. Is minic nach dtugtar aird ar ailse scamhóg go luath. De réir mar a fhorbraíonn an galar, bíonn cough leanúnach ag forbairt agus ag casadh ainsealach níos measa. cuir san áireamh pian an bhrollaigh, ganntanas anála, cró, sreabhán fuilteach atá curtha suas as an chonair riospráide, agus preabadh go minic broincíteas nó niúmóine. Uaireanta ba phian cnámh, tinneas cinn, meadhrán an chéad cheann, bhí mé chomh tuirseach de mo shaol go dtí gur léigh mé faoi leigheas luibhe an Dr Itua ar blogspot shíl mé gur scam a bhí ann nuair a chuaigh mé i dteagmháil leis ar dtús agus é ag smaoineamh air agus Cheannaigh mé an leigheas luibhe a thóg mé ar feadh trí seachtaine agus bhí sé cureded go hiomlán go bhfuil a chóireáil chomh uathúil, ní shíl mé go mbeidh mé in ann a bheith saor ó Ailse Scamhóige.Nuair amháin an Ailse Scamhóg seo is féidir leis an fhear mór seo leigheas, an Dr Itua freisin Dúirt sé liom gur féidir leis galair den sórt sin a leigheas ... AILSE COLORECTAL, Ailse Brain, ailse Esophageal, Ailse Gallbladder, Galar tróibeastóireachta sa tréimhse iompair, ailse mhuinchille agus muineál, BLADDER AILSE, AILSE PROSTATE, AILSE KIDNEY, AILSE LOCHG, Lupus, Craiceann Craicinn, Glaucoma ., Cataracts, degeneration Macular, Galar cardashoithíoch, galar scamhóg scamhógach, próstatach méadaitheach, oistéapóróis. Galar ailse, ailse ovarian, ailse Sinus, ailse craicinn, ailse fíochán bog, ailse dromlaigh, ailse bholg, ailse teile, ailse throid . AILSE UTERINE, Ailse Phacreative, LEUKEMIA, VEID / SEIF, TÁIRGÍ FHEABHAIR / BHAINC, AILSE BHAILE, TORAITHE NEAMH-HODGKIN. Ailse, FÉIDIR AN VIRUS, TÚ AN SPÁID, HEPATITIS, HE DO MHÚINTEOIR THUAISCEARTAÍ AGUISÍN TEAGMHÁIL LE DO THOIL ::: drituaherbalcenter@gmail.com/. WHATSAPP ::: + 2348149277967

    OdpovědětVymazat